امروز : شنبه سی و یکم شهریور 1403
اخبار

اخبار


اخبار دانشگاه

از اجرای طرح حضور اساتید در کنار صنعتگران تا راه ‌اندازی فضای پژوهشی دانشگاه و صنعت

شنبه بیست و سوم آذر 1398 ساعت 10:33 ق ظ
از اجرای طرح حضور اساتید در کنار صنعتگران تا راه ‌اندازی فضای پژوهشی دانشگاه و صنعت

رئیس دانشگاه صنعتی قم از اجرای طرح حضور اساتید علمی در کنار صنعتگران و بهره‌برداری از فضای ارتباطی بین دانشگاه و صنعت در آینده نزدیک خبر داد.
پژوهش در بسیاری از عرصه‌ها دارای اهمیت است و کشور برای رشد همه‌جانبه نیاز به این داشته که در حوزه‌های مختلف با تحقیق، پژوهش و بومی‌سازی پژوهش مسیر رشد و توسعه را پیدا کند.
در سال‌های اخیر به دلیل رشد قابل‌توجه کشور به مستندات علمی و چاپ مقالات معتبر و درخشیدن در مجامع بین‌المللی در این حوزه یک انقلابی در کشور ایجاد شده و در سطح منطقه و جهان نام‌آور شده است.
فاصله بین دانشگاه و صنعت در مباحث پژوهشی
به بهانه هفته پژوهش رئیس دانشگاه صنعتی قم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به اهمیت پژوهش در رشد و بالندگی اظهار داشت: وزیر علوم و زیرمجموعه وزارتخانه به‌خوبی در حوزه پژوهش در سطح مراکز علمی و دانشگاهی کار را دنبال می‌کنند، ولی به پژوهش‌هایی که در کشور انجام می‌شود ، باید کمک کرد تا فاصله ها را کم کرده و به سمت پژوهش های کاربردی پیش رویم.
جلال رضایی نور عنوان کرد: هرچند در کاربردی کردن پژوهش‌های صنعتی و پیوند دانشگاه و صنعت، گام‌های بلندی برداشته‌شده اما همچنان در ابتدای راه هستیم و باید تلاش مضاعفی صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه این پژوهش‌های کاربردی و اجرایی زمان و هزینه بیشتری می‌برد و باید کمک شود این فضا تعدیل‌شده و مشوق‌هایی را در کنار آمار مقالات و کتاب‌ها قرار دهیم و فقط ارتقای اساتید به چاپ مقالات پیش نرود، افزود: خوشبختانه با حمایت‌های رهبر معظم انقلاب در پژوهش‌های کاربردی به سمت کم شدن فاصله میان دانشگاه و صنعت پیش می‌رویم.
رئیس دانشگاه صنعتی قم خاطرنشان کرد: در کسب‌وکارهای دانش بنیان، راه‌اندازی پارک‌های علمی و فناوری، تقویت و توسعه در مجموعه‌های وزارت علوم و گسترش مراکز رشد و نوآوری و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به جایگاه خوبی دست‌یافته‌ایم.
حضور اساتید دانشگاه در کنار صنعتگران
وی با بیان اینکه رشد فعالیت‌های علمی و تولید محصولات پژوهشی پررنگ‌تر شده و جریان خوبی در کشور ایجاد کرده است، عنوان کرد: در وزارت علوم، آئین‌نامه‌ای در مورد فرصت مطالعاتی اساتید ابلاغ شد و قرار است هیات علمی وارد صنعت شود و اساتید به عنوان مشاور فکری در کنار صنعت قرار بگیرند و از تئوریک بودن خارج شوند و اساتید نیز باید در جهت ارتقای وضعیت، این دوره را سپری کنند.
رضایی نور عنوان کرد: این حرکت یک اقدام مثبت در وزارت علوم است و اساتید جوان در هنگام جذب باید این دوره را بگذرانند، ما نیز در تلاشیم اساتید را در جهت حضور در صنعت ترغیب کنیم، از طرفی در توسعه صنعت تولیدی و خدماتی این رویکرد خوبی به شمار می‌رود.
راه‌اندازی محیط مشترک با صنعت در دانشگاه صنعتی قم
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه صنعتی قم در صدد ایجاد فضای کار اشتراکی با صنعت است و در این باره فضایی با 600 متر مربع تخصیص داده‌ایم و زمینه همکاری میان دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان را فراهم کرده‌ایم که به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.
رئیس دانشگاه صنعتی قم با تأکید بر اینکه افرادی که به طور آزاد روی فناوری کار می‌کنند با هزینه‌های کم می‌توانند این فضاها را در اختیار بگیرند و از طریق تفاهم‌نامه‌ای از خدمات مشاوره،آموزش و جذب سرمایه‌گذار بهره‌مند شوند، گفت: این طرح دارای مزایای فراوانی برای تحقق ایده‌های علمی دانشجویان است و با این رویکرد، صنعت دانش بنیان را وارد دانشگاه می‌آوریم، چراکه علم و صنعت در هم تنیده شده است.
راه‌اندازی باشگاه توانمندسازی استارت آپ‌ها
وی تصریح کرد: در کنار فضای اشتراکی، باشگاه توانمندسازی استارتاپ‌ها را افتتاح کردیم، در این باشگاه‌ها خدمات آموزش و مشاوره و جذب سرمایه‌گذار را انجام می‌دهیم و مربیان توانا از سراسر کشور برای پیشبرد اهداف این باشگاه معرفی‌شده‌اند تا ایده‌ای را به فناوری تبدیل کنند.
رضایی نور با اشاره به اقدامات دیگر در دانشگاه صنعتی قم یادآور شد: در حوزه پژوهش، میز خدمت الکترونیکی ارائه داده‌ایم و خدمات از طریق وب و فناوری اطلاعات قابل‌دسترسی است و در واقع دانشگاه بدون کاغذ را آغاز کردیم که دستاوردی کم نظیر در کشور است
وی عنوان کرد: برای رشد و ارتقای دانشگاه نیز اقداماتی انجام شد، قبل از این در حدود 50 نفر هیات علمی برای 2 هزار دانشجو داشتیم و تلاش کردیم سالانه بتوانیم ده هیات علمی نخبه و با انگیزه و دارای سابقه علمی و پژوهشی قوی را جذب کنیم که از ابتدای تابستان سال جاری 9 نفر را با وجود دشواری‌هایی جذب کردیم.
رئیس دانشگاه صنعتی قم اضافه کرد: در این باره بهترین اساتید جذب‌شده‌اند، با توجه به جایگاه صنعتی قم و مجاورت با پایتخت اهمیت این مساله دو چندان می‌شود و خون جدیدی در رگ‌های دانشگاه جریان گرفت و تا چند سال آینده هیات علمی جوانی را خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد :همچنین تحصیلات تکمیلی را ارتقاء داده‌ایم و برآنیم تاسه سال آینده به نسبت 50 به 50 در تحصیلات تکمیلی دست‌یابیم و رشد و رتبه دانشگاه و ارتقای علمی و پژوهشی افزایش یابد.
اجرای طرح همیار صنعت در دانشگاه صنعتی قم
وی اظهار داشت: افزایش 30 درصدی کتاب‌ها و اخذ مجوز برای انتشارات دانشگاه جهت تولید کتاب‌های علمی و اخذ مجوز برای سه عنوان مجله علمی پژوهشی،فنی و مهندسی، تقویت مرکز ارتباط دانشگاه با صنعت با جذب نیروهای متخصص و ادغام با مراکز نوآوری و مرکز رشد و فناوری در یک مجتمع از جمله دستاوردهاست.
رضایی‌ نور تصریح کرد: اجرای طرح‌های همیار صنعت و عارضه‌یابی شرکت‌های صنعتی و ارائه برنامه‌ریزی منسجم برای کارآموزان در مسیر گذراندن دوره و حتی جذب و اعزام تیم‌های 5 نفره اساتید و دانشجویان برای عارضه‌یابی در طرح همیار صنعت دانشگاه صنعت و عضویت در کارگروه رونق تولید در استان از اقدامات دیگر این دانشگاه در جهت رشد صنعت در قم است.

   
ورود کاربران
ثبت نام بازنشانی رمز ورود