امروز : شنبه هفدهم شهریور 1403
اخبار

اخبار


اخبار دانشگاه

آیت الله اعرافی به عنوان عضو حقیقی هیات امنای دانشگاه های قم منصوب شد

سه شنبه یکم مرداد 1398 ساعت 12:13 ق ظ
آیت الله اعرافی به عنوان عضو حقیقی هیات امنای دانشگاه های قم  منصوب شد

به گزارش روابط عمومي دانشگاه:  در پي ارتحال آيت الله مومن(ره) با حكم وزير علوم تحقيقات و فناوري، آيت الله عليرضا اعرافي به عنوان عضو حقیقی  هيات امناي دانشگاه های صنعتی قم، حضرت معصومه(س)، قم و آیت الله بروجردی منصوب شد.

وی در سال ۱۳۳۸ در شهر میبد، واقع در استان یزدبه دنیا آمد. پدرش محمدابراهیم اعرافی از روحانیان میبد و از دوستان نزدیک سید روح‌الله خمینی بود. وی سال‌ها قبل از پیروزی انقلاب، نماز جمعه برپا می‌کرد و خود با سلاح در آن خطبه می‌خواند. مادرش نیز از فرزندان کاظم ملک افضلی اردکانی به‌شمار می‌آمد.

وی تحصیلات کلاسیک خود را در میبد آغاز کرد و پس از خواندن دروس ادبیات، در سال ۱۳۴۹ به  قم رفت و همان‌جا تحصیلات دوره ابتدایی خود را تکمیل کرد. او همزمان دروس حوزه خود را آغاز کرده و دروس دوره مقدمات و سطح را به پایان رساند و  در سال ۱۳۵۶ به درس خارج راه یافت. وی دروس فلسفی و درس اخلاق را نیز پی گرفت و در ضمن تحصیل دروس حوزوی، زبان‌های عربی و انگلیسی را فراگرفت و از مطالعات در رشته‌های ریاضی و فلسفه غرب نیز بازنماند و در دوره تعلیم و تربیت دفتر همکاری حوزه و دانشگاه (پژوهشگاه حوزه و دانشگاه) شرکت کرد و در تعطیلات به مباحثه تفسیر المیزان و شرح نهج‌البلاغه ابن ابی الحدید پرداخت.

وی در تفسیر شاگرد علی مشکینی بوده و کتاب‌های فلسفتنا و اقتصادنا نوشته سید محمد باقر صدر را نزد سید کاظم حائری فرا گرفت. در درس خارج فقه و اصول شاگرد استادانی چون  آیت الله مرتضی حائری یزدی ،  آیت الله محمد فاضل لنکرانی،آیت الله وحید خراسانی ، آیت الله میرزا جواد تبریزی بوده است. او دروس اسفار اربعه، برهان شفا، فصوص الحکم و تمهید القواعد را نزد آیت الله جوادی آملی و بخشی از اسفار را از آیت الله مصباح یزدی آموخت.

آيت الله اعرافي از سن بيست سالگي با دانشگاه ها ارتباط و تعامل نزديكي داشت و خدمات علمي برجسته اي را در مركز بين المللي جامعه المصطفي در ۶٠ كشور جهان ارائه نمود كه ايجاد ١٢٩ رشته، ارائه رشته هاي اصلي در ٧ زبان زنده دنيا و تاسيس بزرگترين مركز زبان ادب فارسي در جهان نمونه اي از اين فعاليت هاي اين مركز در دوران تصدي  وی مي باشد.

 وی از ابتداي انقلاب اسلامي تاكنون در مسئوليت‌هاي مهمي ايفاي نقش نموده و در روزهاي اخير از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي به عنوان يكي از اعضاي فقهاي شوراي نگهبان نيز منصوب شده است.

بخشي از سوابق وی به اين شرح است:

* رياست مركز جهاني علوم اسلامي و عضويت در هيأت امناي آن
* عضويت در شوراي فرهنگي - اجتماعي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري
* عضويت در شوراي فرهنگ عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي
* رياست پژوهشگاه حوزه و دانشگاه قم
* مديريت گروه علوم تربيتي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
* عضويت در شوراي پژوهش‌هاي علمي كشور
* رئيس جامعۀ المصطفي العالميۀ
* مدير حوزه‌هاي علميه سراسر كشور​​

 

   
ورود کاربران
ثبت نام بازنشانی رمز ورود