امروز : چهارشنبه هفتم تیر 1396

تازه های دانشگاه

تشکیل شورای آزمایشگاه، ارتقا و تاسیس آزمایشگاه های جدید در دانشگاه صنعتی قم
پنجشنبه بیست و پنجم خرداد 1396 ساعت 5:56 ب ظ - توسط : مدیر پرتال

به گزارش روابط عمومی دانشگاه: در راستای افزایش بهره وری امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی موجود، با هدف ارتقای پژوهش‌های بنیادی و کاربردی در دانشگاه صنعتی قم، استفاده بهینه از توان آموزشی و پژوهشی اساتید و بهبود کیفی آموزش و پژوهش در مقاطع مختلف تحصیلی، مطابق آیین‌نامه‌ی مصوب وزارت عتف، شورای آزمایشگاه دانشگاه صنعتی قم در اردیبهشت سال 1395 تشکیل شد. با تشکیل این شورا و برگزاری جلسات مکرر وضعیت آزمایشگاه‌های موجود بررسی گردید، تأسیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه در دستور کار قرار گرفت، بودجه ای مجزا به  خرید تجهیزات آزمایشگاهی اختصاص داده شد و ملزومات برقراری استانداردهای HSE محیا گشت.
در سال 1395 با حمایت های بی دریغ دکتر خوشنویسان رئیس دانشگاه صنعتی قم و پیگیری های شورای آزمایشگاه، تجهیزات لازم جهت راه اندازی آزمایشگاه‌های آنتن و ریزموج،آزمایشگاه بررسی سیستم‌های قدرت، آزمایشگاه حفاظت و رله، آزمایشگاه انتقال حرارت و آزمایشگاه اتومکانیک خریداری شده است که تا قبل از آغاز سال تحصیلی جدید به بهره برداری خواهد رسید. همچنین سایر آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه با افزایش ظرفیت و تعداد دستگاه‌ها تجهیز و به‌ روز رسانی شدند.
همچنین با احداث آزمایشگاه های جدید، فضای فیزیکی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه حدود 300 متر مربع افزایش یافت.
نسخه‌ی اولیه وب سایت آزمایشگاه مرکزی دانشگاه نیز در تابستان 1395 راه‌اندازی شد و هم اکنون تجهیزاتی چون دستگاه‌های میکروسکوپ پروب روبشی، دستگاه اسپترینگ، اسپکتروفوتومتر و دستگاه تولید آب دیونیزه جهت راه اندازی آزمایشگاه مرکزی خریداری و تحویل شده است و به محض ساخت ساختمان مناسب، این آزمایشگاه به بهره برداری خواهد رسید. همچنین تعمیر و استفاده از تجهیزات بلااستفاده و فعالسازی ظرفیت‌های آزمایشگاهی از طریق به روز رسانی آنها در سال 1395 صورت گرفته است.
شایان ذکر است در راستای تأکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولیدات داخلی، بیش از 60 درصد بودجه‌ی مصوب تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه صنعتی قم به خرید از چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران اختصاص یافت.