بسمه تعالی
 

گزارش همایش زن گوهرآفرینش

 
دانشگاه صنعتی قم  (خرداد89)
 معاونت دانشجویی وفرهنگی

  
                                                                                                          
مقدمه
 
از دیدگاه اسلام زن شخصیتی شایسته ورسالتی الهی دارد که می تواند با پیمودن مدارج کمال به مراتب عالی انسانیت بار یابد ومصداق تحقق فلسفه خلقت یعنی جانشینی خدا گردد زن مربی بشر است ومی تواند با تربیت فرزند صالح امتی را از گمراهی رهایی بخشد جایگاه والای زن می طلبد که این گوهر آفرینش در صدف حجاب قرار گیرد تا ارزشهای انسانی اش محفوظ بماند فلسفه نگهبانی وپوشش اشیا ارزش آنهاست وهر قدر افزایش یابد درصد محافظت از آنها بیشتر می شود حجاب خیمه عفاف بانوان است وایمان به خدا وترس از آخرت از مهمترین پایه های حجاب به شمار میروند وقتی زن به علم وحکمت خدای تعالی ایمان بیاورد وبپذیرد احکامی که برای انسان تشریع شده است آثار مثبتی دارند از حکم الهی درباره حجاب استقبال می کند . پوشیدگی زن نماد تقوای اوست وقتی زن تقوای جنسی را رعایت کند با عفاف وحجاب خودش وعده الهی درباره پرهیزکاران درباره اونیز محقق خواهد شد   امنیت وآرامش خاطر نیز ازآثار حجاب اسلامی است انسان در پناه محافظ احساس آرامش بیشتری دارد پوشش اسلامی نیز نگهبان زن است و به زن آرامش می بخشد سختی حجاب حق بیمه ای است که زن برای تامین سلامت خود می پردازدکه زیبایی ها و ظرافت های جسمانی آنان را نیز از گزند سرما وگرما وآلودگی های هوا حفظ می کند.                                                                                          
در آموزه های اسلامی وروایت های اهل بیت (ع) به ارزش واهمیت عفت وپاکدامنی بسیار تاکید شده است چنانچه در حدیثی می خوانیم ((افضل العباده العفاف)) پاکدامنی بهترین عبادت است.نخستین کسی که وارد بهشت می شود فرد عفیف پاکدامن واهل عبادت بوده است عفت وپاکدامنی پی آمد نیکوی تقوای الهی ومایه ارزش معنوی وقرب خداوندی است که در هر جامعه ای نشانه شخصیت وعامل سعادت ومایه منزلت اجتماعی است. 
                                                                                                             
نگاهی کوتاه برزندگی حضرت زهرا(س) :

فاطمه (علیها السلام) در نزد مسلمانان برترین و والامقام ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار می باشد. این عقیده بر گرفته از مضامین احادیث نبوی است. این طایفه از احادیث ، اگر چه از لحاظ لفظی دارای تفاوت هستند ، اما دارای مضمونی واحد می باشند. در یكی از این گفتار ها ( كه البته مورد اتفاق مسلمانان ، اعم از شیعه و سنی است) ، رسول اكرم (صلی الله علیه وآله وسلم) می فرمایند: " فاطمه سرور زنان جهانیان است" . اگر چه بنابر نص آیه شریفه قرآن ، حضرت مریم برگزیده زنان جهانیان معرفی گردیده و در نزد مسلمانان دارای مقامی بلند و عفت و پاكدامنی مثال زدنی می باشد و از زنان برتر جهان معرفی گشته است ، اما او برگزیده ی زنان عصر خویش بوده است. ولی علو مقام حضرت زهرا (علیها السلام) تنها محدود به عصر حیات آن بزرگوار نمی باشد و در تمامی اعصار جریان دارد . لذا است كه پیامبر اكرم (صلی الله علیه واله وسلم) در كلامی دیگر صراحتاً فاطمه (علیها السلام) را سرور زنان اولین و آخرین ذكر می نمایند. اما نكته ای دیگر نیز در این دو حدیث نبوی و احادیث مشابه دریافت می شود و آن اینست که اگر فاطمه (علیها السلام) برترین بانوی جهانیان است و در بین زنان از هر جهت ، كسی دارای مقامی والاتر از او نیست ، پس شناخت سراسر زندگانی و تمامی لحظات حیات او ، از ارزش فوق العاده برخوردار می باشد. چرا كه آدمی با دقت و تأمل در آن می تواند به عالی ترین رتبه های روحانی نائل گردد. از سوی دیگر با مراجعه به قرآن كریم درمی یابیم كه آیات متعددی در بیان شأن و مقام حضرتشنازل گردیده است كه از آن

جمله می توان به آیه ی تطهیر، آیه مباهله ، آیات آغازین سوره دهر، سوره  كوثر ، آیه  اعطای حق ذی القربی و ... كه خود تأكیدی بر مقام عمیق آن نزد خداوند است. اشاره نمود    
 برگزاری همایش زن گوهر آفرینش
دانشگاه و دانشگاهیان به عنوان مرکز حضور جوانان و همچنین مرکز فکر و اندیشه و علم در کنار پویایی ؛ گذرگاه آینده جامعه و کشور محسوب می شوند. وجود چنین مجموعه ای در کنار هم مرکز ثقل هجوم آسیب های اخلاقی- معرفتی  می باشد و چنین بستری همیشه برای دشمنان فراهم است تا با ضربه وارد کردن به ارزش ها و جدا کردن نسل جوان از سلامت جسمی و روحی ،آنان را در تنگنای گمراهی و ظلمت اسیر کنند.
دانشگاه صنعتی قم طی اولین حضوردر جلسه تبادل نظر در راستای همایش استانی با محوریت حجاب و عفاف اردیبهشت ماه در استانداری حضور یافت و  برگزاری همایشی با عنوان حجاب و عفاف را در دستور کار خود قرار داد.
همچنین با هماهنگی‌های صورت گرفته دردانشگاه صنعتی قم ، برگزاری این همایش به معاونت دانشجویی و فرهنگی  دانشگاه سركار خانم نوری‌فرد واگذار شد.
 به پیشنهاد معاونت دانشجویی و فرهنگی و  به دلیل مشارکت هر چه بیشتر دانشجویان در زمینه های فرهنگی و ارتباط مستقیم محور همایش با دانشجویان از تشکل های دانشجویی
جهت همکاری در برگزاری همایش دعوت به عمل آمد . در این زمینه  و بسیج دانشجویی خواهران دانشگاه  جهت همکاری برگزیده شدند.

 چهارشنبه شنبه  14اردیبهشت‌ماه با حضور معاونت دانشجویی و فرهنگی، مدیر فرهنگی و نماینده بخش تشکل های دانشجویی سرفصل های همایش، نام همایش، چگونگی برنامه ریزی مشخص شد. همچنین کمیته های اجرایی ( هماهنگی، تداركات، اجرا، پخش نرم‌افزار، طراحی و اجرای دكور، بولتن و ویژه‌نامه، اطلاع‌رسانی) به دانشجویان واگذار شد و دانشجویان ضمن هماهنگی با معاونت دانشجویی و فرهنگی  پیشنهادات خود را  در نحوه اجرای برنامه ارائه کردند.
به همین منظور ستادی متشکل از چندین کمیته تشکیل گردید به شرح ذیل
بخش دبیر خانه :معاونت دانشجویی و فرهنگی
کمیته اجرایی: بسیج دانشجویی خواهران
کمیته مالی:امیر حسین صفی
تدارکات: سهیل داوری
پذیرایی:محمد رضا امینی ومهرداد تیموری
مجری : بهزاد رفیعی وملیحه جهانشاهی
طراحی پوستر وکلیپ:مریم هاشم زاده
مسول پیگیری:مریم مکوندی
 
مسئول هماهنگی :عارفه السادات فعال نظری
 

بعد ازمشخص شدن وظایف کمیته ها یک روز قبل شروع همایش کار طراحی دکورسالن اجتماعات شروع شد وبعد از 6 ساعت کار طراحی دکور تمام شد وسالن برای همایش آماده شد
در روز مراسم بعد از تلاوت آیاتی از قران در مورد حجاب  خیر مقدم توسط معاونت محترم دانشجویی و فرهنگی انجام شد
  
  وبعد از آن سخنرانی سرکار خانم پورمحمدی مشاور امور بانوان دراستانداری در مورد حضرت زهرا(س)وحجاب شروع شد

 چکیده سخنان خانم پور محمدی
روزی رسول خدا از اصحاب خود پرسید:« نزدیکترین حالات زن به پروردگارش کدام است؟» اصحاب نتوانستند جواب بدهند. این سؤال به گوش فاطمه علیهاسلام رسید. فاطمه فرمود:« نزدیکترین حالات زن به پروردگارش وقتی است که در خانه اش بنشیند (و خود را در
کوچه و بازار، جلو چشم نا محرمان قرار ندهد.)»
وقتی رسول خدا این سخن را شنید، فرمود:« فاطمه پاره تن من است.»
    
امیرالمؤمنین علیه السلام می‌فرماید: روزی رسول خدا از ما پرسید:« بهترین کار برای زنان چیست؟»
فاطمه علیهاسلام پاسخ داد:« بهترین کار برای زنان این است که مردان را نبینند و مردان نیز آنها را نبینند »
رسول خدا فرمود:« فاطمه پاره تن من است

حضرت در نزد اهمیت حجاب در اسلام


حجاب و پوشش صحیح زنان یکی از عوامل بسیار مؤثر در حفظ خانواده است. زنی که
خودسرانه جلوه‌گری کند، آتش هوس مردان را می‌افروزد و چشم و دل سبکسران را
بی‌اختیار به دنبال خود روان می‌کند.
هزاران پرونده جنایی و ناموسی، فحشا و روابط نامشروع بی‌شمار از عواقب تلخ
بلای بی‌حجابی و بدحجابی است که گریبان دنیای امروز را گرفته است.
حجاب، حصار و حریم عفت زن و سنگر محکمی است که راه ورود فساد و هرزگی‌ها را
سد می‌کند و به زن شخصیت و احترام می‌بخشد تا ملعبه شهوات و بازیچه
بوالهوسی‌ها قرار نگیرد. در جامعه‌ای که زنانش با حجاب صحیح و پوشش کامل رفت
و آمد کنند، جوانان هم با خاطری آرام به کار خود مشغول می‌شوند و دور از هر
گونه تحریک بی‌جا و خیال خام، در زمان مناسب، با رضایت و خرسندی به تشکیل
خانواده علاقمند می‌گردندوازدواج می‌کنند.
در دین مقدس اسلام به حجاب اهمیت خاصی داده شده استحجاب و پوشش صحیح زنان یکی از عوامل بسیار مؤثر در حفظ خانواده است. زنی که
خودسرانه جلوه‌گری کند، آتش هوس مردان را می‌افروزد و چشم و دل سبکسران را
بی‌اختیار به دنبال خود روان می‌کند.
هزاران پرونده جنایی و ناموسی، فحشا و روابط نامشروع بی‌شمار از عواقب تلخ
بلای بی‌حجابی و بدحجابی است که گریبان دنیای امروز را گرفته است.
حجاب، حصار و حریم عفت زن و سنگر محکمی است که راه ورود فساد و هرزگی‌ها را
سد می‌کند و به زن شخصیت و احترام می‌بخشد تا ملعبه شهوات و بازیچه
بوالهوسی‌ها قرار نگیرد. در جامعه‌ای که زنانش با حجاب صحیح و پوشش کامل رفت
و آمد کنند، جوانان هم با خاطری آرام به کار خود مشغول می‌شوند و دور از هر
گونه تحریک بی‌جا و خیال خام، در زمان مناسب، با رضایت و خرسندی به تشکیل
خانواده علاقمند می‌گردندوازدواج می‌کنند.
در دین مقدس اسلام به حجاب اهمیت خاصی داده شده است

بعد از ایشان سخرانی حجت الاسلام دکتر مشکینی در مورد فلسفه حجاب واهمیت عفاف وحجاب

 چکیده سخنان دکتر مشکینی
حجاب یعنی پوششی كه كرامت, عفت و وقار زنان و دختران را تضمین كند و هر چیزی كه این نظر را تأمین كند حجاب است. اما ریشه حجاب چیست و چه دلایلی آن را به وجود آورده است؟ استاد شهید مطهری در این خصوص می گوید:
(مخالفان حجاب سعی كرده اند جریانات ظالمانه ای را به عنوان علت پیدا شدن حجاب ذكر كنند, و در این جهت میان حجاب اسلامی و غیراسلامی فرق نمی گذارند; چنین وانمود می كنند كه حجاب اسلامی نیز از همین جریانات ظالمانه سرچشمه می گیرد… ما مجموع آن ها را ذكر می كنیم… بعضی فلسفی و بعضی اجتماعی و بعضی اخلاقی و بعضی اقتصادی و بعضی روانی است كه ذیلاً ذكر می شود:
1. میل به ریاضت و رهبانیت (ریشه فلسفی);
2. عدم امنیت و عدالت اجتماعی (ریشه اجتماعی);
3. پدرشاهی و تسلط مرد بر زن و استثمار نیروی وی در جهت منافع اقتصادی مرد (ریشه   اقتصادی);
4. حسادت و خودخواهی مرد (ریشه اخلاقی);

5. عادت زنانگی زن و احساس او به این كه در خلقت از مرد چیزی كم دارد, به علاوه مقررات خشنی كه در زمینه پلیدی او و ترك معاشرت با او در ایام عادت وضع شده است (ریشه روانی)).
استاد شهید مطهری معتقد بود كه: (علل نام برده یا به هیچ وجه تأثیری در پیدا شدن حجاب در هیچ نقطه از جهان نداشته است و بی جهت آن ها را به نام علت حجاب ذكر كرده اند و یا فرضاً در پدید آمدن بعضی از سیستم های غیر اسلامی تأثیر داشته است, در حجاب اسلامی تأثیر نداشته است.)
       
  فلسفه ای را كه اسلام برای حجاب و پوشش اسلامی بیان می كند غیر از موارد یاد شده است. خداوند عفاف و حیا را برای زن جزو خصلت وجودی او قرار داده است, از این رو همه زنان مسلمانی كه دارای فطرت پاك هستند دارای این خصلت می باشند. عفاف, روح پوشش است و پوشش كالبد آن; عفاف, فلسفه حجاب است و حجاب, تضمین كننده عفاف و حیا می باشد
 
 قرآن مجید بیش از ده آیه در مورد حجاب و حرمت نگاه به نامحرم وجود دارد.
یکی از این آیات، آیه 59 سوره احزاب است:« یا ایهاالنبی قل لازواجک و بناتک و نساءالمومنین یدنین علیهن من جلابیبهن ذلک ادنی ان یعرفن فلا یوذین و کان الله غفورا رحیما» (ای پیامبر، به زنان و دخترانت و نیز به زنان مومنین بگو خود را بپوشانند تا شناخته نشوند و مورد اذیت قرار نگیرند. و خداوند بخشنده مهربان است.)
جلاب به معنای یک پوشش سراسری است؛ یعنی زن باید همه اندامش پوشیده باشد تا همچون گلی لطیف از دسترس هوسرانان مصون و محفوظ باشد.
در سوره نور آیه 31 نیز مفصلا در مورد حجاب و حرمت نگاه به نامحرمان سخن به میان آمده است.

 آیا حجاب مانع همه بزهکاری های اجتماعی است؟                                                                                     
    با توجه به همین نکته، پاسخ این اشکال و شبهه‌ی افرادی که برای ناکارآمد جلوه دادن حجاب و پوشش   ظاهری، تخلفات بعضی از زنان با حجاب را بهانه قرار میدهند آشکار میگردد؛ زیرا مشکل این عده از زنان، ضعف در حجاب باطنی و فقدان ایمان و اعتقاد قوی به آثار مثبت حجاب و پوشش ظاهری است و قبلاً گذشت که حجاب اسلامی ابعادی گسترده دارد و یکی از مهم‌ترین و اساسی‏ترین ابعاد آن، حجاب درونی و باطنی و ذهنی است که فرد را در مواجهه با گناه و فساد، از عقاید و ایمان راسخ درونی برخوردار می‌کند؛ و اساساً این حجاب ذهنی و عقیدتی، به منزلهی سنگ بنای دیگر حجابها، از جمله حجاب و پوشش ظاهری است؛ د انسان، شکل دهنده‌ی رفتارهای اوست.
بعد از سخرانی گروه تئاترآقای پور صباغیان که قبلا هماهنگی لازم شده بود و سی دی نمایش بررسی شده بود به اجرا در آمد
موضوع تئاتر 
 
در مورد جبهه و8 سال دفاع مقدس بود که تعدادی از جوانان با اجبار امده بودند به جبهه بعد از گذشت فراز نشیب زیاد در نهایت در محیط جبهه وجنگ تحت تاثیر قرار گرفته ومتحول شدند
بعد از اجرای نمایش به تمامی کسانی که دراین همایش تلاش کرده بودند وهمچنین به کارمندان زن دانشگاه لوح تقدیرتقدیم  گردید.

 
ودر آخر برنامه از شرکت کنندگان در همایش پذیرایی شد
  

 هزینه های مالی
تبلیغات واطلاع رسانی 3000000
هزینه سخنران 2700000
هدایا وپذیرایی 5500000
آماده سازی دکورو نمایش تئاتر 5000000
جمع کل هزینه ها 16200000
 
 
نتیجه گیری
برگزاری برنامه‌هایی از این دست و با هدف ارتقاء فرهنگی و فكری دانشجو می تواند آینده روشنی را برای مدیران آینده این سرزمین فراهم سازد كه همانا این روشنی به خود كشور سرایت خواهد كرد. ایجاد كرسی‌های فكر و اندیشه و برگزاری صحیح همراه با بینش علمی، اجتماعی، سیاسی كه با تعهد و باورهای دینی‌مان همسو باشد می‌تواند در دانشگاه‌ها فضایی پویا برای تربیت  روشنفكران متعهد
آماده كند و به خاستگاه مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) جامه عمل بپوشاند. 
 
 
 
 
  26  
دوشنبه بیست و ششم شهریور 1403 ساعت 11:16 ب ظ
آدرس : قم – بلوار سردار شهید خدا کرم( جاده قدیم تهران)
تلفن: 36641601-025 فاکس: 36641604 -025
صندوق پستی : 1519-37195  کدپستی: 3718146645 
پست الکترونیک: Info.admin@qut.ac.ir